Holmboeprisen til småskolelærer fra Finnmark

John Tate var æresgjest under utdelingen av Holmboeprisen på Oslo katedralskole 26. mai der Therese Hagfors fra Bjørnevatn skole i Finnmark fikk overrakt Holmboeprisen av kunnskapsminister Kristin Halvorsen. Holmboeprisen, som deles ut av Norsk matematikkråd, er på 100.000 kroner og deles likt mellom prisvinneren og skolen.

Kristin Halvorsen og Therese Hagfors. Foto: Scanpix

Unge prisvinnere

Ved siden av å belønne og stimulere fremragende forskning i matematikk, skal Abelprisen også bidra til å skape interesse for matematikk blant barn og unge. Arrangementet på Oslo katedralskole var også en hyllest til de unge prisvinnerne fra de to norske matematikk-konkurransene KappAbel og Abelkonkurransen, samt laget som vant ”Der kleine Abelpreis” under Berliner Tag der Mathematik.

De unge KappAbel-vinnerne fra Sommerlyst skole i Tromsø imponerte og moret alle med sin presentasjon om matematikk og energi. Og etterpå fikk både de og de andre unge prisvinnerne møte både kunnskapsministeren og Abelprisvinneren.

John Torrence Tate inspirerer KappAbel vinnerne. Foto: ScanpixJohn Torrence Tate inspirerer KappAbel vinnerne. Foto: Scanpix

 KappAbel vinnerne under sin presentasjon. KappAbel vinnerne under sin presentasjon.

Det Norske Videnskaps-Akademi
Drammensveien 78
N-0271 Oslo
Telefon: +47 22 84 15 00
E-post: abelprisen@dnva.no
 
Nettredaktør: Eirik Furu Baardsen
Design og teknisk løsning: Ravn Webveveriet AS
 
The Norwegian Academy of Science and Letters
Drammensveien 78
N-0271 Oslo, Norway
Telephone: + 47 22 84 15 00
E-mail: abelprisen@dnva.no
Web editor: Eirik Furu Baardsen
Design and technical solutions: Ravn Webveveriet AS