Kongelig hyllest for Abelprisvinner Varadhan

Kong Harald, Dronning Sonja, statsminister Jens Stoltenberg og kunnskapsminister Øystein Djupedal stilte alle opp for å hylle årets Abelprisvinner Srinivasa S. R. Varadhan. Kongen overrakte Abelprisen til Varadhan under en høytidelig seremoni i Universitetets Aula 22. mai. Tidligere samme dag var prisvinneren i audiens på Slottet og om kvelden var statsministeren vert for regjeringens bankett på Akershus Slott til ære for Varadhan. Kongeparet og kunnskapsministeren var blant de mange celebre gjestene.

husk bildetekstSrinivasa S. R. Varadhan fikk overrakt Abelprisen av Kong Harald. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Det var en vårgrønn og festkledd hovedstad som møtte Abelprisvinneren da kan kom til Oslo lørdag 19. mai. Da limousinen med Varadhan svingte opp Karl Johans gate ble han møtt av et yrende folkeliv og Abelbannere som kranset vår paradegate helt opp til Slottet.
På Hotel Continental, der prisvinneren bor i Abelsuiten under sitt Oslo-opphold, er den røde løperen rullet ut og faklene tent. Og konditorene har komponert en egen Abelkake som ble servert for pressen og i Theatercaféen på prisutdelingens-dagen.
 
Obligatorisk!Prisutdeling i Universitetets Aula. Fra venstre: Jan Fridthjof Bernt, preses i Det Norske Videnskaps-Akademi, Abelprisvinner Srinivasa S. R. Varadhan og leder av Abelkomiteen Kristian Seip. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Det Norske Videnskaps-Akademi
Drammensveien 78
N-0271 Oslo
Telefon: +47 22 84 15 00
E-post: abelprisen@dnva.no
 
Nettredaktør: Eirik Furu Baardsen
Design og teknisk løsning: Ravn Webveveriet AS
 
The Norwegian Academy of Science and Letters
Drammensveien 78
N-0271 Oslo, Norway
Telephone: + 47 22 84 15 00
E-mail: abelprisen@dnva.no
Web editor: Eirik Furu Baardsen
Design and technical solutions: Ravn Webveveriet AS